Tuesday, March 27, 2007

Dagens...

...födelsedagsbarn: Quentin Tarantino som fyller 44. Grattis till honom alltså. Grattis till en av världens mest överhypade regissörer, som lyckats bli kultförklarad genom att kopiera sådant som var kult innan blev byxmyndig. Grattis till nonsensdialogens manifestatör, blodsutgjutelsens mästare och mannen som gjorde att Samuel L Jackson förväntas säga muthafucka i varenda film han medverkar i.

...penningtillskott: 4,40 escobar i form av pantflaskor. Gratis pengar känns det som, hur lite det än är. Men jag antar att någon redan har betalat för dem en gång.

...fåntratt: Rza. Visserligen en gammal skiva, men jag lyssnade på The World According to Rza i dag, och konstaterade att han är vådligt stor på sig med tanke på att han inte gjort ett bra beat sedan 2000.

...låt: Fly Me to the Moon. En gammal jazzdänga som blir bättre varje gång man hör den, eller i mitt fall spelar den (förhoppningsvis en ganska naturlig utveckling i det senare fallet).

3 comments:

Anonymous said...

"fåntratt: Rza."

Sant. Det finns få producenter som på ett så tydligt sätt har tappat det fullständigt som Rza. De få guldkornen som finns på hans senaste plattor har inte ens han producerat.

Dock, om man skulle sammanställa en lista på de bästa producenterna någonsin efter de 20 bästa låtarna de gjort, då skulle han nog hamna väldigt högt upp. 36 chambers, Liquid Swords, Only built for Cuban Links, och Long Kiss Gooodnight med Biggie Smalls. Det är grejer det :)

Anonymous said...

Dessutom har han faktiskt gjort ett bra beat efter 2000: Ya'll be warned från Iron Flag :)

Henrik said...

Med Wu Tang funkar han ju ofta, men sedan när han antingen ska köra solo eller producera åt helt andra människor så blir det antingen för "konstnärligt" (ie Bobby Digital) eller bara tamt och ointressant som just i fallet The World... Har inte hört hela Iron Flag, måste kolla upp saken.